Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
20/12/2019
Парламентарен контрол

I. Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. АНАСТАС МАРИНОВ ПОПДИМИТРОВ относно състояние на международен път Е79, в участъка Враца - Монтана.

II. Теменужка Петкова, министър на енергетиката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ИВО АНГЕЛОВ ХРИСТОВ относно реализацията на проекта "Балкански поток" на българска територия.

III. Нено Димов, министър на околната среда и водите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно продължаващо замърсяване на река Сазлийка край старозагорското село Ракитница, нов случай на мъртва риба.

2. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ СТОИЛОВ, СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА и ДОБРИН НЕНОВ ДАНЕВ относно контролни дейности на Министерството на околната среда и водите на местата за загробване на умъртвени животни от болестта Африканска чума по свинете, през 2019 г.

3. Въпрос от н.п. НАДЯ СПАСОВА КЛИСУРСКА-ЖЕКОВА относно проект "Екологосъобразно обезвреждане на излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност" по Българо-швейцарската програма за сътрудничество в община Стрелча.

4. Въпрос от н.п. МИХАИЛ ИВАЙЛОВ ХРИСТОВ относно мерки за предотвратяване на екологична криза в с. Боров дол.

5. Въпрос от н.п. АЛЕКСАНДЪР ИВАНОВ МАЦУРЕВ относно Оперативна програма "Околна среда" в област Благоевград.

6. Въпрос от н.п. ДЕСИСЛАВА АНГЕЛОВА ТОДОРОВА относно наредбата за концесиите за минерална вода.

7. Въпрос от н.п. ЕЛЕНА СТЕФАНОВА ПЕШЕВА относно прекратяване на процедурата по подновяване на концесионен договор на територията на с. Белащица на инвеститор "Холсим Кариерни материали Пловдив" АД с нови 15 години.

IV. Данаил Кирилов, министър на правосъдието ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. КРУМ КОСТАДИНОВ ЗАРКОВ относно риск от процедура срещу България от страна на Групата държави срещу корупцията към Съвета на Европа (GRECO) заради неотдавнашните законодателни промени, с които се позволява неограничено финансиране на политически партии от частни лица.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- заместник министър-председателят Томислав Дончев – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Надя Клисурска-Жекова;
- министърът на младежта и спорта Красен Кралев – на 1 въпрос от народните представители Александър Симов и Николай Цонков;
- министърът на финансите Владислав Горанов – на 1 питане от народните представители Николай Цонков и Антон Кутев; и на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Явор Божанков;
- министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков – на 1 въпрос от Румен Гечев;
- министърът на образованието и науката Красимир Вълчев – на 1 въпрос от народния представител Димитър Георгиев; и на 1 питане от народния представител Иво Христов;
- министърът на енергетиката Теменужка Петкова – на 1 въпрос от народния представител Красен Кръстев.
- министърът на културата Боил Банов – на 1 въпрос от народния представител Павел Шопов;
- министърът на здравеопазването Кирил Ананиев – на 4 въпроса с писмен отговор от народните представители Георги Гьоков и Манол Генов; Надя Клисурска-Жекова; Георги Стоилов и Иван Димов Иванов (2 въпроса).

Поради отсъствие по уважителни причини на народни представители, се отлагат отговори на техни въпроси и питания, определени за 19 и 20 декември 2019 г., както следва:
- 1 въпрос от народния представител Теодора Халачева към заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Марияна Николова;
- 1 въпрос от народния представител Джевдет Чакъров към министъра на труда и социалната политика Деница Сачева;
- 1 въпрос и 2 питания от народния представител Дора Янкова - към министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова (1 въпрос); към министъра на транспорта, иформационните технологии и съобщенията Росен Желязков (1 питане); и към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев (1 питане).

Поради отсъствие по болест, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Форма за търсене
Ключова дума