Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
22/11/2019
Парламентарен контрол

I. Бойко Борисов, министър-председател на Република България ще отговори на:

1. Питане от н.п. КОРНЕЛИЯ ПЕТРОВА НИНОВА относно политика по национална сигурност, свързана с приемането на страната в Шенген.

II. Красимир Каракачанов, заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. СТАНИСЛАВ ТОДОРОВ СТАНИЛОВ относно възнагражденията в българската военна наука и военно образование.

III. Емил Караниколов, министър на икономиката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. НИКОЛАЙ ВЕСЕЛИНОВ АЛЕКСАНДРОВ относно състоянието на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност".

2. Въпрос от н.п. ХРИСТО ТАНЧЕВ ПРОДАНОВ относно Държавно предприятие "Управление и стопанисване на язовири".

3. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно намеренията за бъдещето на Летище Стара Загора.

4. Въпрос от н.п. АЛЕКСАНДЪР НИКОЛАЕВ САБАНОВ относно изграждане на индустриален парк Силистра.

IV. Красимир Вълчев, министър на образованието и науката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. СТАНИСЛАВ ТОДОРОВ СТАНИЛОВ относно бюджетното финансиране на научните изследвания през 2019 г.

2. Въпрос от н.п. НОНА КРЪСТЕВА ЙОТОВА и АНЕЛИЯ ДИМИТРОВА КЛИСАРОВА относно предприемане на необходимото по възстановяване и съхраняване на Националния студентски дом.

3. Въпрос от н.п. ИРЕНА ТОДОРОВА АНАСТАСОВА относно дейността на началника на Регионално управление на образованието - Пловдив.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- министърът на образованието и науката Красимир Вълчев – на 4 въпроса с писмен отговор от народните представители Анна Славова; Лало Кирилов; Теодора Халачева; и Валентин Николов;
- министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева – на 1 въпрос с писмен отговор от народните представители Христо Проданов и Иван Валентинов Иванов;
- министърът на финансите Владислав Горанов – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Михаил Христов;
- министърът на околната среда и водите Нено Димов – на 2 въпроса от народните представители Михаил Христов; и Милко Недялков;
- министърът на здравеопазването Кирил Ананиев – на 2 въпроса от народните представители Георги Михайлов и Десислав Тасков; и на 1 въпрос с писмен отговор от народните представители Десислав Тасков, Георги Михайлов, Илиян Тимчев и Георги Йорданов.
Поради отсъствие по уважителни причини на народния представител Джевдет Чакъров, се отлага негов въпрос към министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.
Поради ползване на годишен отпуск, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват министърът на вътрешните работи Младен Маринов; министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков; министърът на младежта и спорта Красен Кралев; и министърът на културата Боил Банов.


Форма за търсене
Ключова дума