Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народното събрание прие на първо четене законопроект за мерките по време на извънредното положение, обявено на 13 март 2020 г.
18/03/2020

Народното събрание прие на първо четене законопроект за мерките по време на извънредното положение, обявено на 13 март 2020 г. Народните представители решиха предложения между първо и второ четене да се правят до края на деня. Очаква се в петък Народното събрание да гласува на второ четене законопроекта.

С него се уреждат извънредните мерки на територията на България за предпазване, ограничаване и преодоляване последиците от разпространението и заразата с вируса на COVID-19 за времето от 13 март до прекратяването на извънредното положение. Въвеждат се противоепидемични мерки под формата на забрани и се променят редица закони. Забраните обхващат посещения на различни обществени събития и масови мероприятия с цел изпълнение на препоръките за социална дистанция, отправени от Националния оперативен щаб, и др.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини