Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
В Народното събрание беше представена благотворителна изложба на снимки от календара „Моята мечта“
06/02/2020

В Народното събрание беше представена благотворителна изложба на снимки от календара „Моята мечта“. Инициативата е в подкрепа на семействата с репродуктивни проблеми.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева посочи, че представянето на изложбата е събитие в името на живота, на децата, на нашето бъдеще. Всяко родено дете е бъдеще, то е светлина във всеки дом и народните представители, включвайки се в тази инициатива, дават частица от себе си, дават личен пример и признание на хората, които работят в името на тази благородна кауза, подчерта Цвета Караянчева. Знам колко е важно и колко е хубаво във всеки български дом да проплаче детенце, затова и държавата се включи в борбата с репродуктивните проблеми на семействата, добави тя.

Вярвам, че снимките на малките спящи слънчица, които са показани в изложбата, ни помагат да станем по-добри и по-истински, правят ни хора, които могат да дарят надежда, обърна се председателят на Народното събрание към присъстващите на откриването на експозицията. Цвета Караянчева призова всички да бъдат щедри в името на благотворителната кауза, да бъдат отворени към проблемите на хората и да помогнат да има още много усмихнати родители. Председателят на Народното събрание изрази благодарност към всички, които работят в името на тази кауза и на тези, които я подкрепят.

Народният представител Станислава Стоянова, по чиято инициатива представянето на календара „Моята мечта“ беше в парламента, посочи, че това събитие е прекрасен пример как бизнес, неправителствени организации и институции вървят ръка за ръка за реализирането на благородна инициатива в подкрепа на семействата с репродуктивни проблеми в България. Вярвам, че чудеса се случват всеки ден, но знам, че хората с репродуктивни проблеми не са сами в пътя си към мечтаното дете, подчерта тя.

Двойките с репродуктивни проблеми в България изобщо не са малко и се радвам, че днес можем да направим нещо, с което да ги подкрепим, коментира председателят на фондация „Мечта за дете“ Ивелина Рускова. Вярвам, че подкрепата на институциите и на държавата за тези семейства ще продължи, добави тя.

През 2020 г. фондация „Мечта за дете“ планира да осъществи проекти, свързани с превенцията и профилактиката на репродуктивното здраве, в много малки градове в страната, съобщи Ивелина Рускова. Целта ни е да дадем информация на младите хора, за да има възможност да се раждат повече чакани и желани български дечица. Ивелина Рускова пожела на присъстващите да сбъдват много мечти и да има много усмивки в техните семейства.

Календарът „Моята мечта“ ще помогне дори в по-малките закътани градчета да се чуе, че може да се получи подкрепа от семействата, които имат репродуктивни проблеми, посочи президентът на Бизнес Лейди Клуб Мила Захариева. Събраните средства ще бъдат за осигуряване на дейности на фондация „Мечта за дете“.

Представянето на инициативата в парламента е под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на управител на НЗОК 2020

Избор на омбудсман

    Последни новини