Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
В навечерието на коледните и новогодишните празници девическа хорова формация „Евмолпея“ поздрави народните представители
13/12/2019
В навечерието на коледните и новогодишните празници девическа хорова формация „Евмолпея“ – Пловдив поздрави народните представители. Сред композициите, които огласиха сградата на парламента, бяха „Татковина“, „Родна стряха“ и „Коледарска песен“. 
 
Изпълненията на тези млади дами носят естетическа наслада и стоплят сърцата, отбеляза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя подчерта, че хор „Евмолпея“ прославя страната ни по целия свят и получените международни отличия са признание за качествата и таланта на младите изпълнители. 
 
Народният представител Теодора Халачева определи девическата хорова формация „Евмолпея“ като едно от лицата на град Пловдив и на България и отправи пожелания Новата година да бъде чиста и усмихната като тези деца, да бъде успешна и ползотворна.
 
Председателят на Националното сдружение на стенографите Карамфил Матев припомни ключовата роля на Антон Безеншек и в областта на културата. Като родоначалник на стенографията у нас, той е сред основателите на читалище „Славянска беседа“ в Пловдив, но и на първото певческо дружество, чийто последовател е девическата хорова формация „Евмолпея“. 
 
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на член на Централната избирателна комисия

    Последни новини