Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи наградите на лекари-специализанти, отличени в инициативата „Лекарите, на които вярваме“
29/05/2019

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи наградите на лекари-специализанти, отличени в инициативата „Лекарите, на които вярваме“. В церемонията, организирана от вестник „24 часа“, участваха министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и ръководителите на най-големите болници у нас. На връчването на отличията присъстваха заместник-председателят на Народното събрание д-р Нигяр Джафер, председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика д-р Хасан Адемов, народни представители от Комисията по здравеопазването и много от отличените лекари.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева поздрави всички медици, които са получили признанието и благодарността на своите пациенти, и ги увери, че народните представители работят за подобряване условията на труд в здравеопазването и за подобряване на здравеопазването в България. В това отношение ние сме съюзници, а днешният дебат, реализиран от организаторите на инициативата, е много полезен, подчерта тя.

В живота Вие сте хората, които променят съдби, даряват надежди, сбъдват молитви и събуждат волята за живот, обърна се към лекарите Цвета Караянчева. Вие сте не просто най-добрите, вие сте най-обичаните, вие сте отличници не само по скалата на професионализма, но и по скалата на доверието, а това е нещо безценно, заяви тя. Председателят на парламента подчерта, че с работата си отличените лекари са доказали, че притежават компетентност, отдаденост и себеотрицание. Пожелавам Ви да крачите уверено, да се развивате, да надграждате натрупаните знания и опит и да бъдете победители във Вашата нелека и много отговорна работа, допълни Цвета Караянчева.

На церемонията по награждаване на отличените медици беше организирана дискусия за необходимите мерки за стимулиране на лекарите-специализанти в България. Ръководителите на водещите лечебни заведения представиха какви условия и изисквания имат към своите специализанти и изразиха мнение, че е необходимо да бъде обсъдена възможността държавата да подпомага болниците, които имат ресурс да извършват обучение на стажанти. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев посочи, че министерството се стреми да подобри заплащането на медицинския персонал, включително и на лекарите, както и да бъдат създадени такива условия за работа, че българските лекари да желаят да имат практика в България.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на член на Централната избирателна комисия

    Последни новини