Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Ген. Константин Попов, председател на групата за приятелство с държавата Израел и народни представители се срещнаха с ученици от Израел, обучаващи се по програмата “Млади посланици” на Министерството на външните работи на Израел
29/05/2019
„Вече трета година съм председател на групата за приятелство с Израел и още в началото на нашата среща искам да Ви кажа, че Вашата държава е изключително уважавана в България. Това намира израз не просто в официални ни отношения днес, корените са по-дълбоки и са заложени в дългата история и традиции на приятелство между двата ни народа. Ние добре познаваме „Центъра за млади лидери“, неговите цели и капацитет като опора на израелското общество във всички области на живота – политика, бизнес, човешко достойнство и хуманизъм. Миналата година през април беше и първата ни среща с Вашите съученици, на която видяхме такива като Вас – образовани, търсещи, знаещи и изпълнени с мечти млади хора. От мое име, от името на ръководството на Народното събрание, парламентарната група за приятелство с Държавата Израел и всички депутати, бих желал да Ви кажа добре дошли и се надявам да останете с добри впечатления и хубави спомени от посещението Ви в България”. С тези думи генерал Попов посрещна младите хора от Израел.

От своя страна учениците програмата “Млади посланици” изразиха изключителните си впечатления от България и изказаха своята благодарност за спасяването на българските евреи. Имаше и множество въпроси за работата на парламента и на българските институции.

На срещата присъстваха Н. Пр. г-жа Ирит Лилиан, посланик на Държавата Израел в България, г-жа Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ и  Александър Сиди и Джейхан Ибрямож, зам.-председатели на групата за приятелство с Израел.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на член на Централната избирателна комисия

    Последни новини