Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Цвета Караянчева връчи Националната награда „Константин Константинов” за принос в детското книгоиздаване на писателката Елена Павлова
09/05/2019
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи Националната награда „Константин Константинов” за принос в детското книгоиздаване за 2019 г. на писателката Елена Павлова, която получи отличието в категория „Автор“. Официалната церемония беше в рамките на 21-вия Национален фестивал на детската книга в Сливен.

Огромно удоволствие е за мен, че за втори пореден път съм патрон на този празник на книгата, отбеляза Цвета Караянчева пред присъстващите в Драматичния театър „Стефан Киров” в Сливен. Благодаря на организаторите, които се грижат този фестивал да го има, пожелавам им здраве, вдъхновение и да запазят огромната си любов към децата.

Мисля, че да напишеш книга е много трудно, защото това е мисия, в която трябва да вложиш много сърце, много любов и да отправиш ясно за децата послание, отбеляза председателят на Народното събрание. Разбира се, тази мисия е много важна, защото трябва да покажем на младите хора, на нашите наследници, колко е важно да държат книжката в ръце, да обичат писаното слово и че чрез книгите пред тях се разкрива необятен свят – свят на фантазия и пътувания, посочи Цвета Караянчева. Ние, възрастните, имаме много важна задача – да научим децата и внуците си да обичат книжката, защото съревнованието с новите технологии е много сериозно, подчерта тя. Председателят на парламента изрази благодарност към всички автори, които са ангажирани с издаването на детски книги. Това е труд, който оценяват най-малките и най-важните за нас хора – това са нашите деца, те са най-големите ни ценители и най-големите ни критици, добави Цвета Караянчева.

По-рано председателят на парламента се включи в шествието от булевард "Цар Освободител" до сградата на Драматичния театър „Стефан Киров”. Тя разговаря с много от участниците в Националния фестивал на детската книга и от младите им почитатели.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на член на Централната избирателна комисия

    Последни новини