Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Цвета Караянчева изрази надежда, че през Седмата сесия на 44-ото Народно събрание, въпреки предизборната кампания, депутатите ще продължат да изпълняват задълженията си на народни представители, за което са получили доверието на избирателите
08/05/2019

Надявам се, че през тази сесия, въпреки предизборната кампания, ние ще продължим да изпълняваме задълженията си на народни представители, за което са ни гласували доверие избирателите. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева при откриването на Седмата сесия на 44-ото Народно събрание. Заседанието на парламента започна с химните на Република България и на Европейския съюз.

През април чествахме една важна за нас годишнина - 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция, която беше повод за преклонение пред делото на учредителите, но и преди всичко за равносметка, припомни Цвета Караянчева. Когато обръщаме поглед към стореното от нас, трябва да отбележим, че изминаха две години от работата на 44-ото народно събрание и преполовихме неговия мандат, посочи тя.

Оценките за нашата дейност през този период често са различни, дори противоположни и крайни, отбеляза председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева заяви, че от началото на мандата си този парламент е  приел 260 закона, 379 решения, две декларации и едно обръщение. Това показва, че е извършена сериозна по обем законодателна работа, посочи тя. Изключително интензивен беше и парламентарният контрол, като общо за него от началото на мандата е отделено над 280 часа пленарно време, допълни председателят на парламента.

Председателят на Народното събрание апелира народните представители да се отнасят отговорно към работата си и да се водят от обществения интерес, защото това очакват и изискват от своите избраници българите. Нека не забравяме, че всеки един от нас със своите действия и морал, с поведението си тук в тази зала и извън нея, със законодателните си предложения и своята компетентност, дава общия облик на съвременния депутат, призова Цвета Караянчева.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на член на Централната избирателна комисия

    Последни новини