Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители участваха в тържествените прояви по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия – 6 май
06/05/2019
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители участваха в тържествените прояви по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия – 6 май.

Те присъстваха на тържествения водосвет на знамената-светини и бойните знамена, отслужен от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит. Традиционният ритуал, посветен на християнския празник Гергьовден, който се чества като празник на Българската армия, се състоя пред Паметника на Незнайния воин в София. Армейските знамена бяха поръсени със светена вода. Пред Паметника бяха поднесени венци и цветя. Изпълнен беше химнът на Република България от гвардейския духов оркестър.

Председателят на парламента Цвета Караянчева и народни представители присъстваха и на традиционния военен парад на представителните части на Българската армия на площад "Княз Александър Първи", с който беше отбелязан Денят на храбростта и празник на Българската армия.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на член на Централната избирателна комисия

    Последни новини