Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
В Русе беше представена изложбата, посветена на 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция
19/02/2019
Документалната изложба, посветена на 140 години от Учредителното събрание и от приемането на Търновската конституция, беше представена в Русе. Експозицията, която е подготвена от Народното събрание със съдействието на Държавна агенция „Архиви“, беше открита от заместник-областния управител на града Валентин Колев. На събитието присъстваха народните представители от Русе Искрен Веселинов и Пенчо Милков, ръководители на държавни институции и представители на културната общественост. Изложбата, която представя моменти от работата върху Търновската конституция, ще може да бъде разгледана до 25 февруари 2019 г във фоайето на Доходното здание в Русе.

При откриването на експозицията всички присъстващи почетоха паметта на големия български революционер Васил Левски. По думите на заместник-областния управител на Русе Валентин Колев именно посетите от Апостола семена избуяват в епичната 1876 г. на Оборище и в дните на Априлската епопея. В словото си той проследи ключовите исторически събития, които предшестват свикването на Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция.

По-късно изложбата разгледаха народният представител Пламен Нунев и депутатът в Европейския парламент Ева Майдел.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на член на Централната избирателна комисия

    Последни новини