Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева приветства участниците в конференцията "Естествено в България – 2019 година на вътрешния туризъм"
09/02/2019
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева приветства участниците в конференцията "Естествено в България – 2019 година на вътрешния туризъм", организирана от Министерството на туризма.

Тя ги поздрави за това, че насочват вниманието към българските граждани и си поставят амбициозната цел – 2019 година да бъде година на вътрешния туризъм. През последните години българинът се отвори към света, хиляди наши съграждани пътуват до съседните страни и до по-далечни дестинации, за да видят забележителности, да опознаят други обичаи и култури, отбеляза Цвета Караянчева. Тя подчерта, че в същото време българинът трябва да преоткрие живописната родна природа, да се вгледа в очарованието на всяко кътче, да види разнообразието и богатството на България.

Той трябва да се убеди, че и тук може да получи качествено обслужване, да се радва на пълноценен отдих, да посети културни обекти и природни феномени и да знае, че си заслужава да прекара ваканцията у дома, допълни още председателят на Народното събрание. Тя призова да си припомним думите на дядо Вазов, че у нас погледът открива „все нови, по-нови красоти“.

Ние притежаваме неповторимо и безценно богатство – природните забележителности на България и нейната хилядолетна култура, а това е предпоставка за развитието на различни видове туризъм – културен, селски, екотуризъм, балнеолечебен, освен традиционните морски и зимен туризъм, заяви още Цвета Караянчева.

От всички нас, от общата ни воля и усилия – на законодателната, изпълнителната и местна власт, на заетите в сектора и на гражданите, зависи развитието на този перспективен и приоритетен за България отрасъл, отрасъл, който прави Родината ни разпознаваема, предпочитана и  обичана дестинация от чуждите туристи, посочи председателят на парламента.

Тя подчерта, че запознаването с красотата на Родината е особено важно не само за развитието на този сектор от икономиката на страната, но и за възпитанието на младите хора. Нека така да ги възпитаваме, че те да искат да живеят, да работят и да почиват в България, призова председателят на Народното събрание.

Целта на конференцията е да бъдат набелязани мерки и инициативи за насърчаване на пътуванията във вътрешността на страната и споделяне на добри практики за популяризиране на по-малко известни туристически обекти в България.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на член на Централната избирателна комисия

    Последни новини