Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини

06/02/2019
Предстоящото заседание на Парламентарното измерение на Централноевропейската инициатива (ПИ ЦЕИ) и приоритетите на организацията обсъдиха народните представители от българската делегация в ПИ ЦЕИ с генералния секретар на ЦЕИ Роберто Антонионе. Гостът, заедно с членове на Изпълнителния секретариат на ЦЕИ, е на посещение в България.

Ръководителят на делегацията на Народното събрание в ПИ ЦЕИ Николай Александров приветства генералния секретар на ЦЕИ Роберто Антонионе и го поздрави с встъпването му в длъжност. Тази година се навършат 30 години от създаването на Централноевропейската инициатива и това е повод да се отчете постигнатото от организацията и да се набележат нейните приоритетни цели, подчерта Николай Александров. Той посочи, че България последователно подкрепя и насърчава развитието на регионалния диалог и е готова и в бъдеще да дава своя принос в дейността ЦЕИ.

Генералният секретар на ЦЕИ Роберто Антонионе представи дейността на ЦЕИ. Той посочи, че е необходимо да бъде засилен политическия диалог и да бъдат обсъдени възможностите на организацията за сътрудничество с други заинтересова страни или институции.

„Приносът на ЦЕИ в евроинтеграционните процеси на региона на Западните Балкани – синергия и перспективи“ ще бъде темата на заседанието на Генералния комитет по политически въпроси и вътрешен ред към ПИЦЕИ в София, подчерта Николай Александров. Той изрази удовлетворение, че европейската интеграция на страните от Западните Балкани е сред приоритетите на новия генерален секретар на ЦЕИ.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на член на Централната избирателна комисия

    Последни новини