Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Михаил Миков представи мобилно приложение на Интернет страницата на Народното събрание
24/07/2014

Председателят на парламента Михаил Миков представи мобилно приложение на Интернет страницата на Народното събрание. То е достъпно под името Bulgarian parliament и е специално разработено за операционната система за смартфони и таблети iOS на Apple, както и за Android на Google. Към настоящия момент мобилното приложение се състои от 6 модула, които се актуализират в реално време от Интернет страницата на българския парламент.

Председателят на 42-рото Народно събрание Михаил Миков отбеляза, че реализацията на тази идея работи за по-добрата връзка между гражданите и функционирането на върховния законодателен орган в България. Той призова останалите държавни органи да прилагат и да работят по-активно с модерните технологии. Комуникацията между гражданите и институциите трябва да се осъществява и в условията на електронна среда, допълни Михаил Миков.

Директорът на Дирекция „Информационни и комуникационни системи” в Народното събрание Владимир Дойчинов уточни, че чрез мобилното приложение за потребителите могат да използват информация за всеки от народните представители, за дневния ред на пленарните заседания, за внесените законопроекти, за заседанията на парламентарните комисии, за парламентарния контрол и др. По думите му приложението ще претърпи разширяване, като е възможно да се добавят и нови модули.

Представеното мобилно приложение на страницата на Народното събрание може да бъде изтеглено напълно безплатно от Интернет магазините на Apple и на Google.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на член на Централната избирателна комисия

    Последни новини