Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Изложба «Отвореният парламент», посветена на знакови моменти от работата на 42-рото Народно събрание, откри председателят на парламента Михаил Миков
23/07/2014

Изложба «Отвореният парламент», посветена на знакови моменти от работата на 42-рото Народно събрание, откри председателят на парламента Михаил Миков на 23 юли 2014 г. Експозицията в Народното събрание включва 21 пана с любопитни фотоси на парламентарни фоторепортери и пресцентъра на НС.

Изложбата е едно симпатично намигване и опит за представяне  в снимки на доловените парламентарни мигове, отбеляза председателят на парламента. «42-рият парламент беше особен. На първо място – беше отворен парламент и усещането за отвореност личи от всички тези снимки. Той беше обграден парламент, понякога и празен парламент», каза Михаил Миков.

Председателят на Народното събрание подчерта, че този парламент е провел около 150 заседания, от които около 130 редовни, а останалите – извънредни, и е приел редица важни актове, които хората пожелаха преди предсрочните избори миналата година.

42-рият парламент беше парламент, в който всички политически сили използваха по-често кулоарите за представяне на политическите си идеи, отколкото пленарната зала, както е прието обикновено, отбеляза Михаил Миков. По думите му това е бил и усмихнат парламент, в който политиците и от управляващото мнозинство, и от опозицията, са имали мигове на усмивки и емоции.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на член на Централната избирателна комисия

    Последни новини