Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Михаил Миков откри изложба от фотографии, посветена на 23-ата годишнина от приемането на Конституцията
17/07/2014

Председателят на Народното събрание Михаил Миков откри на 17 юли 2014 г. изложбата „Конституцията. Две десетилетия.” на фотографа Велислав Николов.


Михаил Миков отбеляза, че експозицията е чудесен концентриран калейдоскоп на всичко, което се е случвало по площадите и в Народното събрание през изминалите 23 години. Тя представя Конституцията като гръбнак на българската демокрация, като отваряне на България към света, подчерта председателят на Народното събрание и допълни, че в нея са включени и фотоси на световни лидери, посетили България, сред които са Джордж Буш, Владимир Путин, Лех Валенса, Михаил Горбачов.


Разглеждайки изложбата, можем да видим трудни моменти от българската история, моменти, в които демокрацията напуска пределите на конституционната представителност и излиза по площадите и улиците на България, посочи Михаил Миков. Според него в изложбата много добре са отразени мигове, които показват какво значи демокрацията – конституционна рамка, институции, а тогава, когато институциите не могат да изпълняват функциите си, Конституцията посочва пътя на развитие напред. Председателят на парламента поздрави автора на фотографиите за усета, с който е уловил историческите мигове от най-новата ни история. В тях освен емоция има и много поводи за размисъл за българската демокрация, допълни Михаил Миков.


Надявам се, че тази разходка във времето ще ни даде силата и усета за пътя напред, отбеляза при откриването на експозицията фотографът Велислав Николов. Той благодари за възможността да представи изложбата в Народното събрание и изрази надежда неговите фотоси да предизвикат интереса на присъстващите народни представители и гости на парламента.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на член на Централната избирателна комисия

    Последни новини