Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Михаил Миков поздрави Мартин Шулц по повод избирането му за председател на Европейския парламент
01/07/2014

Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати на 1 юли 2014 г. поздравителен адрес до Мартин Шулц по повод избирането му за председател на Европейския парламент.

„Фактът, че сте първият председател на тази най-висша институция, избран за втори мандат, е ясно заявено признание за Вашите безспорни качества на голям политик и лидер”, пише председателят на българския парламент.

„Изправена пред много предизвикателства, днес повече от всякога Европа има нужда от смели идеи, воля за провеждане на решителни политики и пряк диалог с хората”, се казва в поздравителния адрес.
„Приоритетите на ЕП, които откроихте веднага след избирането Ви на поста, са заявка, че сте твърдо решен да следвате тези високи цели. Искрено съм убеден, че българските членове на Европейския парламент ще работят активно както за реализирането на приоритетите на институцията, така и за един по-силен и по-солидарен Европейски съюз”, отбелязва председателят на Народното събрание.

Михаил Миков пожелава на Мартин Шулц да продължи да работи за авторитета на Европейския парламент и за нарастващо доверие сред европейските избиратели.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на член на Централната избирателна комисия

    Последни новини