Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът ще обсъди на извънредно заседание законопроектите за промени в Конституцията
20/11/2006

ПАРЛАМЕНТЪТ ЩЕ ОБСЪДИ НА ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ ЗАКОНОПРОЕКТИТЕ ЗА ПРОМЕНИ В КОНСТИТУЦИЯТА

21 ноември 2006 г.

На извънредно заседание на 21 ноември 2006 г., вторник, от 14.00 часа Народното събрание ще разгледа на първо четене законопроектите за изменение и допълнение на Конституцията на Република България.

Два са законопроектите за промени в Основния закон – на Михаил Миков (ПГ на Коалиция за България), Анелия Мингова (ПГ на НДСВ), Лютви Местан (ПГ на ДПС) и група народни представители, внесен на  22 септември 2006 г. и на Мирослав Мурджов (ПГ на БНС) и група народни представители, внесен на 6 октомври 2006 г.

На заседанието са поканени Президентът на Република България, председателят на Конституционния съд, председателят на Върховния касационен съд, председателят на Върховния административен съд, Главният прокурор, директорът на Националната следствена служба, членове на правителството, ръководителят на Делегацията на Европейския съюз в България и председателят на УС на Сдружението на общините в Република България.

На 20 ноември 2006 г., Временната комисия за обсъждане на проектите за промени в Конституцията проведе заседание.

С 16 гласа "за" и един "въздържал се" Комисията подкрепи на първо четене изменението в Основния закон, внесено от Михаил Миков (Коалиция за България), Анелия Мингова (НДСВ), Лютви Местан (ДПС) и група народни представители.

"За" проекта, внесен от Мирослав Мурджов (БНС) и група народни представители, гласуваха петима от членовете на Комисията, 12 се въздържаха.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на член на Централната избирателна комисия





    Последни новини