Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински прие в Народното събрание македонския външен министър Антонио Милошоски
03/11/2006

Георги Пирински прие в Народното събрание македонския външен министър Антонио Милошоски 

3 ноември 2006 г.


Председателят на парламента Георги Пирински прие в Народното събрание на 3 ноември 2006 г. министъра на външните работи на Република Македония Антонио Милошоски. Македонският първи дипломат е на официално посещение в България по покана на своя български колега министър Ивайло Калфин.


Основно място в разговора на Георги Пирински и Антонио Милошоски бе отделено на приноса на парламентите за развитието на двустранните отношения. Председателят на Народното събрание изтъкна, че в лицето на българския парламент Македония има ангажиран партньор, който подкрепя стремежа на страната за членство в евроатлантическите структури. От своя страна македонският външен министър заяви, че страната му е заинтересована да се възползва максимално от натрупания опит на България по пътя й към членство в Европейския съюз и особено в сферата на хармонизираното българско законодателство с европейските правни норми.


Обсъдено бе участието на двете страни със синхронизирани позиции в процеса на сътрудничество в региона. Изтъкнат бе общият стремеж на България и Македония от развитието на инфраструктурни проекти с акцент върху транспортен коридор номер 8. Като важна стъпка в двустранните отношения бе оценен подписаният поротокол към Договора от 22 февруари 1999 г. за взаимна защита и насърчаване на инвестициите.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на член на Централната избирателна комисия

    Последни новини