Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Парламентарни комисии
Комисия по образованието и науката
Милена Дамянова, председател на Комисията по образованието и науката на церемонията „Студент на годината “: Не се примирявайте и приемайте предизвикателствата!
20/12/2017
Председателят на Комисията по образованието и науката в 44-то Народно събрание Милена Дамянова връчи наградата „Студент на годината“ на Симеон Ганчев от Великотърновския университет в категорията „Хуманитарни науки“. Симеон е студент в магистърската програма „Конферентен превод с немски и английски език“. Той има редица публикации във водещи международни научни списания. Симеон получи и специална награда от Комисията, която му беше връчена от Милена Дамянова на официалната церемония за „Студент на годината“ в Народен театър „Иван Вазов“ на 19 декември 2017 г.

„Номинацията за студент на годината е безспорен успех. Това е награда за упорит труд, признание за таланта и за способностите ви. Поздравявам всеки от вас!“, каза в приветствието си към студентите Дамянова. И добави: „Уважаеми колеги, да си номиниран или да си спечелил приза „Студент на годината“ не е достатъчно. Това е вашата сериозна заявка за отговорност към вас самите като успешни личности и към цялото общество; заявка, че вие ще сте лидерите на своето и на нашето бъдеще. Не се примирявайте и приемайте предизвикателствата. Бъдете такива, каквито сте сега в тази зала – успешни и изпълнени с надежда и сили за добри дела. Само така вашият успех днес ,ще бъде успех и утре! Не искайте да сте един от многото! Останете си неповторими-такива, каквито сте сега. Не чакайте, а вървете! Ако трябва тичайте, за да постигнете това, което искате! И никога не забравяйте тази искра, която ви запали, така че днес да сте в тази зала и да чувате нашите аплодисменти.“

Церемонията „Студент на годината“ се организира за 11-ти пореден път от Националното представителство на студентските съвети и е под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Сред официалните лица бяха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, кметът на София Йорданка Фандъкова, депутати, зам.-министри и ректори на висши училища от цялата страна. Основната цел на събитието е да отличи най-добрите от най-добрите студенти в областта на науката, изкуството, спорта и военното дело.

Големият приз „Студент на годината 2017“ получи Анна Мария Атанасова от Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Носители на наградите „Студент на годината“:Категория „Педагогически науки“: Ива Радкова, НСА

Категория „Хуманитарни науки“: Симеон Ганев, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“

Категория „Социални науки“: Младен Печевски, Софийски университет „Св. Климент Охридски“

Категория „Стопански науки“: Александра Петрова, Стопанска академия „Д. Ценов“ - Свищов

Категория „Правни науки“: Георг Шиков, УНСС

Категория „Природни науки, математика и информатика“: Иван Цонев, Софийски университет „Св. Климент Охридски“

Категория „Технически науки“: Велина Кансъзова, Университет по хранителни технологии – Пловдив

Категория „Аграрни науки и ветеринарна медицина“: Славчо Николов, Тракийски университет – Стара Загора

Категория „Здравеопазване“: Мартин Караманлиев, Медицински университет – Плевен

Категория „Спорт“: Николай Байряков, НСА „В. Левски“

Категория „Спорт“, специална награда: Денислав Коджабашев, НСА „В. Левски“

Категория „Изкуства“: Радостина Павлова, Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“

Категория „Сигурност и отбрана“: Петър Генов, ВВУ „Никола Вапцаров“

Категория „Чуждестранни студенти“: Катерина Льончева, Медицински университет – София

Категория „Докторант“: Христиан Даскалов, Технически университет – София

Категория „Студент на годината 2017“: Анна-Мария Атанасова, Софийски университет „Св. Климент Охридски“