Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и членове на Комисията посетиха Генералния инспекторат на Румънската жандармерия
21/05/2018
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и членове на Комисията посетиха Генералния инспекторат на Румънската жандармерия. Там те се срещнаха с главния инспектор на жандармерията Себастиан Кукос и с други представители на нейното ръководство.  Българските депутати са на работно посещение в Румъния по покана на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Камарата на представителите в северната ни съседка и на нейния председател Дорел Къпрар.

Цветан Цветанов благодари за топлото посрещане на домакините и отбеляза, че с подобни срещи се гради доверие между представителите на различните институции на двете страни. „Като съседи и партньори ние трябва да сме в постоянна комуникация и сътрудничество. Всички регионални инициативи и центрове, към които сме страна, са изключително важни за нас“, обясни председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.
От румънска страна запознаха българската делегация с дейността, задълженията и способностите на жандармерията, както и с бъдещите й планове за обучения и инициативи. Всички присъстващи се обединиха около мнението, че редът и сигурността стоят над политическата принадлежност и затова всички политици трябва да работят заедно за сигурността на гражданите.
Форма за търсене
Ключова дума
Търсене
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на членове на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини