Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Предстоящи събития
понеделник, 23/04/2018
 • 14:00
  Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще участва в Конференцията на председателите на парламентите на страните-членки на ЕС в Талин, Естония.

  Форумът ще бъде открит на 23 април 2018 г. от председателя на Държавното събрание на Естония Ейки Нестор. Основно изказване в началото на конференцията ще направи председателят на Европейския парламент Антонио Таяни.

  Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще направи изказване в рамките на първата сесия, която ще бъде на тема „Бъдещето на Европейския съюз”. Говорители по темата ще бъдат маршалът на Сейма на Полша Марек Кухчински, председателят на Националния съвет на Словакия Андрей Данко и председателят на Националното събрание на Франция Франсоа дьо Рюжи.

  В рамките на форума председателят на Народното събрание ще има срещи с председателя на Скупщината на Република Черна гора Иван Брайович, с председателите на Сената и на Националното събрание на Франция Жерар Ларше и Франсоа дьо Рюжи, с председателя на Долната камара на парламента на Нидерландия Хадиджа Ариб и с председателя на Камарата на депутатите на парламента на Чехия Радек Вондрачек.

  На 24 април 2018 г. председателите на парламентите на страните-членки на ЕС ще обсъдят въпроси, свързани с европейска сигурност и отбрана. Основни изказвания е предвидено да направят председателят на Сейма на Латвия Инара Мурниеце, председателят на германския Бундестаг Волфганг Шойбле и председателят на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка.

  Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще има двустранни разговори с председателя на Германския Бундестаг Волфганг Шойбле и с председателя на Националния съвет на Република Австрия Волфганг Соботка.

вторник, 24/04/2018


сряда, 25/04/2018

четвъртък, 26/04/2018

петък, 27/04/2018