Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Предстоящо в Народното събрание
неделя, 18/02/2018
 • 18:30
  Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще присъства в Ловеч на тържествената заря-проверка по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски. Проверката ще бъде на 18 февруари 2018 г., в 18.30 часа. 

  Председателят на парламента ще приеме почетния строй и ще произнесе слово. 
понеделник, 19/02/2018
 • 15:00
  Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между националните парламенти и Европейския парламент за изпълнението на Договора за стабилност, координация и управление в Икономическия и паричен съюз ще обсъдят участниците в Интерпарламентарната конференция за стабилност, икономическа координация и управление в ЕС. Двудневният форум, организиран от Европейския парламент и Народното събрание, е третото събитие в рамките на парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС. Домакин на конференцията, която ще бъде на 19 и 20 февруари 2018 г., е Европейският парламент в Брюксел.

  „Политически приоритети на цикъла на Европейския семестър 2018“ ще бъде темата, по която ще дебатират участниците в конференцията през първия ден. Дискусията ще водят председателят на Комисията по икономически и парични въпроси на Европейския парламент Роберто Гуалтиери и заместник-председателят на Комисията по бюджет и финанси на Народното събрание Евгения Ангелова. В рамките на обсъждането изказвания се очаква да направят заместник-председателят на Европейската комисия, отговарящ за еврото и социалния диалог Валдис Домбровскис, европейският комисар по Икономически и финансови въпроси, данъчно облагане и митнически съюз Пиер Московиси, европейският комисар по Заетост, социални въпроси, умения и трудова мобилност Мариан Тейсен, докладчиците за Европейския семестър за 2018 г. Кшищоф Хетман и Юг Байе.

  По-късно парламентаристите ще имат интерпарламентарни срещи по комисии - Комисия по икономически и парични въпроси, Комисия по заетост и социални въпроси и Комисия по бюджет.

  Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще открият на 20 февруари 2018 г. в 9.00 часа Интерпарламентарната конференция за стабилност, икономическа координация и управление в ЕС. Темата на дискусията ще бъде „Укрепване на устойчивостта и стабилизация на Икономическия и паричен съюз“.

  Предвижда се участниците в интерпарламентарната конференция да дебатират по темата „От Европейски механизъм за стабилност към Европейски валутен фонд: Каква трябва да бъде ролята на парламентите?“. Дискусията ще водят заместник-председателят на Европейския парламент Богуслав Либерадцки и председателят на Комисията по бюджет и финанси на Народното събрание Менда Стоянова.

  По време на заключителната пленарна сесия парламентаристите от страните-членки на ЕС ще обсъдят следващата Многогодишна финансова рамка. Очаква се в дискусията да участват  председателят на Комисията по бюджет на Европейския парламент Жан Артюи, председателят на Комисията по бюджет и финанси на Народното събрание Менда Стоянова, европейският комисар по бюджет и човешки ресурси Гюнтер Йотингер и др.
вторник, 20/02/2018
 • 15:00
  Народното събрание ще бъде домакин на работна среща-дискусия по проекта на доклад за второ гласуване на промените в Закона за устройството и застрояването на Столична община. Дискусията, организирана от Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, ще започне в 15.00 часа на 20 февруари 2018 г. в зала 356, пл. „Княз Александър I“.

  На срещата са поканени всички заинтересовани институции, неправителствени и браншови организации.
сряда, 21/02/2018
четвъртък, 22/02/2018
петък, 23/02/2018
Последни законопроекти
Връзки
Държавен вестник
Държавен вестник
Официално издание на Република България
Регистър
Регистър
по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси
Регистър
Регистър
по Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление
Студентската програма
Студентската програма
за законодателни проучвания в Народното събрание
Международна
Международна
парламентарна стипендия на Германския Бундестаг